Terlemek insan sağlığı için çok gereklidir ancak bazı insanlar aşırı terlediği için çirkin görüntüler ve kokular meydana gelebilir. Bu yüzden tamamen olmasa da kısmen çaresine bakılma ihtiyacı görülmektedir. Şunun önemle belirtilmesinde fayda vardır ki; aşırı terleyen insanlar muhakkak bir doktor kontrolünden geçmelidir. Terlemenin kaynağı genetik ve normal mi yoksa vücuttaki herhangi bir hastalığın habercisi mi? Terlemenin kaynağı tespit edildikten sonra çaresine bakmak daha mantıklı bir hareket olacaktır. Unutulmamalıdır ki ter koku yapmaz, koku yapan aslında fazla ıslak kalan bölgede oluşmaya başlayan bakterilerdir.
Terlemenin hastalık kaynaklı olmadığı belirlendikten sonra birkaç pratik yöntemle çaresine bakılabilir.
Bunlardan bazıları;
- Her sabah bir kahve fincanı domates suyu içilmektedir Antioksidan bakımından zengin domates, ter bezlerinin çalışmasını düzenler.
- Her gün bir avuç üzüm yiyin. Üzüm bedeninizi serin tutmaya yardımcı olur.
- Aşırı terleyen el ve ayaklarınızı soğuk çay içinde bekletin.
- Banyoda son durulanma suyuna ada çayı ekleyin.
- Bal ile tatlandırılmış ada çayı için.
- Koltuk altlarını yıkarken elma sirkesi ya da karbonat kullanın.
- Koltuk altlarınızı gece limon suyu ya da şap ile ovarak yatın, sabah yıkayın.
- Sabah – akşam bir bardak yeşil çay için.
- Birer tutam meşe ağacı kabuğu, okaliptüs yaprağı ve ceviz yaprağını yaklaşık 2 litre suda kaynatın. Süzdükten sonra bir o kadar da soğuk su ekleyerek çok terleyen bölgeleri bu suyla yıkayın.
- Aşırı terleme tedavi edilirken bazı deodorant ve spreyler kullanılabilir fakat bu parfümlü kokular ile terin karışması çok daha kötü ve istenmeyen koku karışımlarına yol açabilir. Unutmayın terlemek bir hastalığın habercisi olabileceği için mutlaka doktor gözetiminden geçmenizde fayda vardır.