Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

0
39
Facebook
Facebook

Facebook, hesabınızı dondurmanız için gereken linki bulmanızı hiç de kolaylaştırmıyor. Fakat nereye bakmanız gerektiğini bilirseniz, oldukça kolay bir şekilde Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz.

Öncelikle, Facebook hesabınızı dondurmak ya da silmek arasında karar vermelisiniz. Facebook, hesabı geçiçi olarak askıya alma işlemine “dondurmak”, kalıcı olarak iptal etme işlemine “silmek” adını veriyor. Silmek ve dondurmak arasında bir çok fark bulunmaktadır. Dondurma işlemi, hesabınızı siz tekrar giriş yapana kadar askıya alır. Profiliniz ve bilgileriniz diğer kişilere görünmese de, Facebook eğer dönmek isterseniz diye bunları saklar. Fakat silme işleminde ise hesabınız kalıcı olarak silinir.

Her iki işleme de başlamadan önce, Facebook bağlantısı kullanan diğer hesapları ve web sayfalarını Facebook’tan sildiğinize emin olun. Eğer bu işlemi yapmazsanız, Facebook hesabınıza otomatik olarak bağlanarak yanlışlıkla Facebook dondurma işleminizi geri almış olmazsınız. Artık Facebook hesabınızı dondurmaya hazırsınız.

Facebook hesabını dondurma linkini bulabilmek için hesabınıza giriş yapın ve her sayfanın en üst sağ köşesinde bulunan ok işaretine tıklayarak menüyü açın. Buradan Ayarlar sekmesine tıklayarak sayfaya girin. Açılan sayfada sol tarafta Güvenlik başlığına tıklayın ve sayfayı açın. Bu sayfada Giriş Bildirimleri, Giriş Onayları gibi seçeneklerin en altında sol tarafta “Hesabını dondur” yazısı bulunacaktır. Bu yazıya tıklayın. Tıkladıktan sonra açılan sayfada “Hesabını dondurmak istediğinden emin misin?” yazacak, bunun altında ise arkadaşlarından bazılarını seçerek “… seni özleyecek” şeklinde resimler çıkacaktır.

Sayfanın altına doğru ilerlendiğinde orada yazan seçeneklerden ayrılma nedeninizi seçmek zorundasınız. Fakat hangisini seçtiğinizin bir önemi yoktur. Herhangi birini seçerek devam edebilirsiniz. Bu bölümün altında “Facebook’tan gelecek e-postaların alımını durdur” kutucuğu vardır. Eğer bunu seçmezseniz, siz hesabınızı dondurduktan sonra bile arkadaşlarınız size davet yollayabilir ve resimlerinizi etiketleyebilir.

Son olarak, hesabınızı dondurmak için sayfanın altında bulunan Onayla butonuna basın. Sizden Facebook hesabınızın şifresini isteyecektir. Şifrenizi girip Onayla dedikten sonra hesabınız artık dondurulmuş olacaktır. Eğer ilerde fikrinizi değiştirirseniz, hesabınızı tekrar aktif hale getirmek için gereken tek şey hesabınıza aynı şifreyle giriş yapmanızdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı ve soyadınızı yazın.